Pàgines

dijous, 14 de febrer del 2013

GAT (cavall) per LLEBRE (vedella) versió 2.0


Al Regne Unit detecten que una lasanya precuinada fabricada per una multinacional francesa estava feta en realitat de carn de cavall. Fins aquí podríem dir allò de "res de nou al front de l'oest". Un altre "petit" frau que entra en el llarg llistat de la matèria: llards per olis (McDonalds), aigua de l'aixeta per mineral (Coca-Cola), etc, etc. Res de nou si això s'acabés aquí, però resulta que l'embolic ha agafat una dimensió  d'autèntic "gat x llebre" del segle XXI que demostra l'autèntic  despropòsit en que s'ha convertit el cicle de producció, comercialització i consum de productes alimentaris.
De Romania al Regne Unit, passant per França, Xipre, Holanda i Luxemburg
L'escàndol va saltar al Regne Unit, on es van detectar lasanyes de vedella que, en realitat, estaven fetes amb carn de cavall. Dies més tard, el fabricant, Findus, va aclarir que les lasanyes eren subministrades per una companyia francesa que comprava carn a Romania. Però la cosa no és tan fàcil. Seguint la ruta    que publica l'ARA  resulta que (1) Findus (nord de França) encarrega a (2) Comigel (nord-est de França) la producció del plat, aquesta trasllada l'encàrrec a la seva filial (3) Tavola de Luxemburg. Aquesta encarrega la carn de vedella a (4) Maison Spanghero situada al Llenguadoc, que al seu torn subcontracta la comanda a un intermediari (5) de Xipre, que al seu torn subcontracta la comanda a un intermediari de (6) Holanda, que al seu torn subcontracta la comanda a una empresa amb preus molt competitius a (7) Romania. I aquesta serveix finalment la "vedella de cavall" a Maison Spanghero (4).  Faria riure si no fes basarda: 
-Com es pot arribar a emmerdar i a especular amb el menjar d'una manera tan grollera?
-Quants milers de quilòmetres ha hagut de recórrer la carn fins arribar a les prestatgeries en forma de la refotuda lasanya?
-Quants vivales i especuladors han sucat en el viatge?
-Em pot explicar algú que hi pinta Xipre en el comerç internacional de la vedella??? 


I mentrestant aquí els del PP es posen medalles per la seva llei de "mercat unificat", això si que fot riure! En fi, que casos com aquest posen de relleu que això del consum de proximitat no és una collonada pròpia de quatre ecologistes verduretes sinó que cada vegada tindrà més i més sentit.