Pàgines

dimarts, 30 d’abril del 2013

CULTURA I EDUCACIÓ EN CAIGUDA LLIURE A L'EPA


Cultura i educació lideren la pèrdua d'ocupació al 2013

La publicació de les dades de l'Enquesta de Població Activa del primer trimestre de 2013 ens va colpejar amb unes dades d'atur desbocat, i assolint unes dimensions de plaga bíblica. Just ara acaba de sortir la nota  sectorial [1]d'aquestes dades funestes, amb indicacions d’allò més preocupants pel que fa a la cultura i l'educació: ambdós sectors lideren amb l’hostaleria la pèrdua d'ocupació a Catalunya. Concretament l'educació ha perdut 11.400 ocupats i les activitats culturals i esportives 14.200 (gràfic 1).



Sembla clar que l'efecte de les retallades està devastant aquests sectors. En el cas de l’educació, encara que pugui semblar estrany, tot just ara fa un any, el sector va liderar les dades d’ocupació a Catalunya. Però en el cas de cultura, -amb l’efecte IVA per mig- plou sobre mullat, ja que les dades interanuals acumulen pèrdues d’ocupació (gràfic 2). En algun moment s'haurà d'aturar aquesta sagnia, però pel que hem vist fins ara, sembla que això vagi per llar.



1 comentari:

Unknown ha dit...

Lamento haver d'admetre que aquestes dades són ben verosímils i que ja van en línia d'unes d'anteriors del Ministeri de Cultura, referides al 2012, en les que Catalunya era el territori on la pèrdua de llocs de treball en el sector de la cultura era més elevat.